Cases

Wij hebben door de jaren heen al voor vele diverse klanten verandertrajecten mogen realiseren. Wij lichten graag een aantal cases uit!

KPN Mobiel

Rol: Streamlead Test

KPN Innovatie Mobiel vervangt het centrale klant (CRM en Billing) systeem voor postpaid consumenten en zakelijke klanten. Fase 1 betrof de migratie van 2 miljoen consumentenabonnementen en tegelijkertijd de vereenvoudiging van het productportfolio. Fase 1 is afgerond in april 2016. Fase 2 en 3 betreft de migratie van zakelijke klanten en wholesalepartijen naar het nieuwe platform.

  • Verantwoordelijk voor planning, voorbereiding en uitvoering E2E ketentesten van de processen op het nieuwe IT platform
  • Aansturen van 20 25 testengineers (budget 2.3 mio)

Ik ben gestart als streamlead in een kritieke fase van het programma waarbij samenwerking tussen stakeholders, testteam en IT leverancier onder zware druk stond. Opdracht was om de samenwerking en vertrouwen tussen de partijen te verbeteren.

Resultaat

  • Fase 1: 2 miljoen consumentenklanten gemigreerd naar het nieuwe IT platform
  • Fase 2 en 3: testuitvoering van de migratie van KPN Zakelijk en wholesalepartijen gestart

KPN Zakelijke Markt KS&O Programs, KPN Value Program en KPN ZM Simplify & Innovations (S&I) Network Services

2010 – 2015

Rol: Binnen innovatie programma ZM (20M+ Innovatie) werkzaam als Solution Architect, en Joint Design Team lead van ±8 a 10 professionals in multidisciplinair design team (consultants, businessanalisten, proces designers en IT architecten).

Verantwoordelijk voor output van het impact & design proces in termen nauwkeurigheid impact analyses in tijd en geld op DJ (50%) en DF (10%) en door business geaccepteerde IT solution designs en detailprocesontwerpen. 

Werkwijze: Release planning en kort cyclisch sprints/iteraties van 4 weken gebaseerd op Agile Scrum software development methodiek, alsook waterval gestuurde projecten met of 9+ maanden doorlooptijd.

Verantwoordelijkheden

  • Meewerkend voorman Joint Design Team van ±10 FTE (2014)
  • Opstellen design planning, bijsturen op design en releaseplanning

SNS REAAL (hoofdzakelijk SNS Bank)

2007 – 2009

Rol: Procesarchitect en Businessanalist

Bij diverse bedrijfsonderdelen en labels (ASN, SNS Direct, SNS Bank, REAAL Verzekeringen en SNS Klantenservice) en bij productdomeinen: Sparen, Betalen, Hypotheken, Lenen.

Verantwoordelijkheden

Als Procesarchitect in de Straight Through Processing werkstroom (herontwerp traject t.b.v. stroomlijnen en automatiseren/digitaliseren van diverse bancaire afsluit en service processen) verantwoordelijk voor requirements capturing, globaal en detail ontwerp alsmede implementatie in de mid office.

Resultaat

  • Opstellen en implementeren van globaal en detail proces in BWise t.b.v. de Spaar-, Betaal- en Hypotheekketen.
  • Realisatie van op Straight Through Processing (STP) gebaseerde procesverwerkingstraat voor het SNS Spaar- en Betaalportfolio met als gevolg een significante (FTE) kostenbesparing in de mid office.

Gaat uw bedrijf een periode van verandering in en kunt u daar hulp bij gebruiken?

Neem vrijblijvend contact op met 4v Advies!